Beleid

Persbericht

Mijngezondheid geeft burgers nu ook toegang tot hun medicatievoorschriften

Via Mijngezondheid kan je vanaf nu de geneesmiddelenvoorschriften van je arts of tandarts digitaal bekijken en ook doorklikken naar de bijsluiters. Het is één van de nieuwe mogelijkheden van de personal health viewer die minister De Block begin mei lanceerde.
Persbericht

‘Verpleegkundig specialist’ moet nieuwste wetenschappelijke inzichten helpen vertalen naar de praktijk

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block creëert een wettelijk kader voor de verpleegkundig specialist. Die moet wetenschappelijke innovatie helpen vertalen naar de klinische praktijk. 
Nieuws

Oncofreezing nu ook terugbetaald voor sommige niet-kankerpatiënten

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block breidt de terugbetaling van oncofreezing uit naar twee groepen patiënten. Zo kunnen zij hun kinderwens nog vervullen na afloop van de behandeling. 
Persbericht

Meer mobiele teams voor maatwerk in geestelijke gezondheidszorg

Minister De Block trekt 1,4 miljoen euro extra uit voor de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen. Met die extra middelen zullen minstens acht extra mobiele teams worden opgericht. Momenteel bestaan er 45. 
Persbericht

Een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen sterker statuut

Ongeveer een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen een verduidelijkt en versterkt statuut. Het gaat om vrijwilligers die zich inzetten bij verenigingen met socioculturele, jeugd- en sportactiviteiten, in maatschappelijke dienstverlening en in de zorgsector en die daarvoor enkel een onkostenvergoeding krijgen.
Persbericht

Zorg op maat voor gedetineerden met een drugproblematiek

Minister De Block op bezoek in de gevangenis van Sint-Gillis.
Maggie De Block, minister van Volksgezondheid, trok eind vorig jaar middelen uit voor begeleiding op maat van gedetineerden met een drugproblematiek. Daartoe zijn drie proefprojecten opgestart: in de gevangenissen van Sint-Gillis/Berkendael, Hasselt en Lantin. Intussen draaien die op volle toeren.
Persbericht

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand – telegeneeskunde – moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp. 
Persbericht

Extra garanties op kwaliteitsvolle en veilige zorg voor de patiënt

Kwaliteitsvolle, interdisciplinaire en veilige zorg voor de patiënt: dat wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block garanderen via een nieuwe wet op de kwaliteitsvolle praktijkvoering. Vandaag kreeg ze groen licht van de ministerraad voor de hervorming. Zo zullen zorgverleners aan minimale kwaliteitscriteria moeten voldoen ongeacht de locatie waar ze werken, in het ziekenhuis, een privépraktijk of bij de patiënt thuis.  
Persbericht

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo’n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners…
Persbericht

Onkostenvergoeding wordt verhoogd voor vrijwilligers in sport, niet-dringend ziekenvervoer en nacht- & dagopvang

Ons land telt ongeveer 1 miljoen vrijwilligers. Om eventuele kosten te dekken die verbonden zijn aan vrijwilligerswerk is een onkostenvergoeding mogelijk. “Het maximumbedrag wordt binnenkort opgetrokken van 1.364 euro naar 2.500 euro voor 3 specifieke sectoren”, vertelt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.