Nieuws

Persbericht

Mijngezondheid geeft burgers nu ook toegang tot hun medicatievoorschriften

Via Mijngezondheid kan je vanaf nu de geneesmiddelenvoorschriften van je arts of tandarts digitaal bekijken en ook doorklikken naar de bijsluiters. Het is één van de nieuwe mogelijkheden van de personal health viewer die minister De Block begin mei lanceerde.
Persbericht

Binnekort mag bloed geven ook na 71 jaar

Wie bloed, plasma of bloedplaatjes geeft mag dat vandaag tot de dag voor zijn 71ste verjaardag. Door deze beperking moeten 8.000 donoren de komende jaren verplicht stoppen in ons land. Daar brengt minister Maggie De Block verandering in door de maximumleeftijd af te schaffen begin 2019. De commissie van Volksgezondheid zet daarvoor nu het licht op groen.
Persbericht

‘Verpleegkundig specialist’ moet nieuwste wetenschappelijke inzichten helpen vertalen naar de praktijk

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block creëert een wettelijk kader voor de verpleegkundig specialist. Die moet wetenschappelijke innovatie helpen vertalen naar de klinische praktijk. 
Nieuws

Oncofreezing nu ook terugbetaald voor sommige niet-kankerpatiënten

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block breidt de terugbetaling van oncofreezing uit naar twee groepen patiënten. Zo kunnen zij hun kinderwens nog vervullen na afloop van de behandeling. 
Persbericht

Grote en kleine inbreuken op tabaksreclame worden voortaan beboet

Wie de wet op de tabaksreclame niet volgt, krijgt een boete tussen de 80.000 tot 800.000 euro. 95% van de overtredingen worden begaan door de grote tabaksbedrijven. De 5% andere overtredingen gebeuren bij de detailhandel, maar worden niet effectief bestraft. Daarom komt nu Minister De Block met een voorstel om alle inbreuken te bestraffen. 
Persbericht

Hulpmiddel in de maak voor huisartsen om ziekteverlof te bepalen bij acht aandoeningen

Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) heeft het Nationaal College voor Sociale verzekeringsgeneeskunde de opdracht gegeven om voor acht ziektebeelden de duur van arbeidsongeschiktheid in kaart te brengen. 
Persbericht

Meer mobiele teams voor maatwerk in geestelijke gezondheidszorg

Minister De Block trekt 1,4 miljoen euro extra uit voor de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen. Met die extra middelen zullen minstens acht extra mobiele teams worden opgericht. Momenteel bestaan er 45. 
Persbericht

Duidelijkheid over alcoholverkoop aan minderjarigen

De regels rond alcohol zijn te complex. Vandaag zijn gefermenteerde sterke dranken zoals vermout toegelaten vanaf 16 jaar en gedistilleerde sterke dranken niet. Minister De Block schept nu duidelijkheid: van 16 tot 18 jaar is enkel bier of wijn toegelaten. Daarmee wordt een belangrijk punt van het alcoholplan uitgevoerd.
Persbericht

Een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen sterker statuut

Ongeveer een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen een verduidelijkt en versterkt statuut. Het gaat om vrijwilligers die zich inzetten bij verenigingen met socioculturele, jeugd- en sportactiviteiten, in maatschappelijke dienstverlening en in de zorgsector en die daarvoor enkel een onkostenvergoeding krijgen.
Persbericht

Vergoeding voor wie langer werkt via zachte landingsbanen

De regering keurt deze maatregel goed om werknemers na hun 60ste langer aan de slag houden. Zo kunnen mensen zacht landen naar het einde van hun carrière. Volgens de FOD Sociale Zekerheid zouden tussen de 23.000 en 28.000 werknemers hiervoor in aanmerking komen. “De bedoeling is om langer werken in alle sectoren meer doenbaar te maken” zegt minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.